Litt om dekk på bobil fra Michelin

Nyttig lesning om dekk på bobiler og CP dekk https://www.michelin.no/auto/tips/van/bobil-dekk

Det er vel bare en dekkprodusent til som produserer CP dekk om jeg ikke husker feil

Kommentarer

 • Leveres CP dekk som rene vinterdekk?

 • 😊

  Da må jeg spørre hva du legger i rene vinterdekk? Har en mistanke om at du mener nordiske vinterdekk og ikke kontinentale vinterdekk som Crossclimate omtales som.

  Selv har jeg litt meninger om kontinentale eller helårsdekk sammenliknet med nordiske vinterdekk. Alle de dekktypene har samme vintermerking og dermed helt lovlige og benytte om vinteren i Norge.

  Se på denne testen https://dinside.dagbladet.no/motor/ikke-kjop-disse/77334260?fbclid=IwAR3Gk2UzYntWFZCmwlqoqd6oqf7-nZ-rtx7hW1A2QvFNzaS6kultvbfxLJs

  Se på bremselengdene på de 3 underlagene og bestem hvilket av de 3 dekktypene som er best med ditt kjøremønster om vinteren. Jeg kjører desidert mer på våt asfalt enn is.

  Og det er da også en del andre parameter enn utelukkende bremselengde på et underlag som er avgjørende for hvilke dekk man velger?

 • Steinar_11612
  redigerte October 2022

  Jeg tenker nordiske vinterdekk. Jeg kjører også mest på våt asfalt men jeg er også på snø og is. Jeg har nå rene sommerdekk på bilen (ikke SM merket) Vinterdekkene (piggfrie) som fulgte bilen må skiftes etter denne vintersesongen.

 • TorH114
  redigerte October 2022

  Kjører man på snø/is må man være skodd etter forholdene og dekk ha rett merking. Det kan være nordiske vinterdekk, kontinentale vinterdekk eller helårsdekk, som har denne merkingen.

  To sett dekk til bobilen er nok det beste, men type vinterdekk er da avgjørende og man bør vel ikke da ha et helårsdekk eller kontinentalt vinterdekk som vinterdekk?

  Kjøremønstret (underlag, hastighet, klima, o.l.) til den enkelte er vel det som er det viktigste kriteriet for dekkvalg er min mening.

  Flere bobilmerker har blitt levert originalt med helårsdekk/kontinentale vinterdekk i mange år. Nå er det også enkelte personbilmodeller som leveres på slike dekk. bl.a. Volvo. Så det kan vel ikke være så galt med et sett dekk, som mange vil ha det til?

  Alder på dekk nevnes også som en sikkerhetsfaktor og påvirker friksjonen til dekket. Kjører man bare med et sett dekk vil i hvert fall vil ikke de bli så gamle som med 2 sett. Om man ikke skifter dekk basert på alder i stedet for slitasje.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.

Velkommen!

For å engasjere deg på denne siden, klikk på en av disse knappene: